Lærere

Processed with VSCO with a2 preset

Cathrine Rossbach Heier – fiolin

Jeg heter Cathrine Rossbach Heier og er født 08.01.1990. Etter å ha gått musikklinjen på Trondhjems Katedralskole begynte jeg på NTNU Institutt for musikk på utøvende fiolin. Lærerne mine var Bjarne Fiskum, Bård Monsen og Marianne Thorsen, og våren 2013 tok jeg min bachelor eksamen.

Under studietiden var jeg konsertmester i Studentersamfundets Symfoniorkester, og var med i TrondheimSolistene. Jeg har også vært med i Ungdomssymfonikerne 2010, 2011, 2012 og 2013.

Under studietiden jobbet jeg mye i kulturskolen i Trondheim som vikar, og ble fast dirigent for Strinda Aspirantorkester høsten 2010. Jeg oppdaget under studietiden at jeg trivdes veldig godt med å undervise, og bestemte meg derfor å ta et årsstudium i pedagogikk på Norges Musikkhøgskole året 2013/2014. Januar 2014 ble jeg ansatt som daglig leder for Sommermusikkskolen i Trondheim.

Året 2015/2016 hadde jeg ett års vikariat i 85% (41 elever) ved Lørenskog musikk- og kulturskole. Jeg har alltid vært glad i å undervise barne og unge, og tok dette året inn 14 nybegynnere i alderen 4 til 8 år.

Fra høsten 2016 har jeg jobbet i Sørum Kulturskole som fiolinpedagog i 25% stilling. Jeg begynte samme høst som fiolinpedagog i Nittedal for «stryk i skolen». Her er jeg rundt i hele Nittedal og underviser alle 2.klassinger i fiolin.

I Trondheim Kommunale Kulturskole har jeg jobbet med minifiolin-opplegget, noe jeg har tatt med meg i min undervisning her nede på Østlandet. Mini-opplegget har musikkgleden i fokus, sanger og notelære fra første spilletime. Jeg er som lærer opptatt av at fiolinundervisningen skal være tilpasset elevene, og at fokuset skal være på spilleglede og mestring.

Jeg er kunstnerisk leder for Tåsen Strings.

Processed with VSCO with a2 preset

Ole Jørgen Heier Danbolt – fiolin/bratsj

Mitt navn er Ole Jørgen Heier Danbolt (f. 1991) og jeg hadde mitt første møte med fiolinen sommeren 1999 på Ranten-kurset (en sommermusikkskole for strykere). Det ble full klaff med en gang, og jeg har vært aktiv musiker siden den dag.

Som barn gikk jeg på Barratt Due Musikkinstitutt og Lørenskog Musikkskole. På videregående valgte jeg idrettslinja fremfor musikken. Har blant annet studert idrett på Høgskolen i Telemark hvor jeg har tatt fag i pedagogikk. Jeg har vært med på en rekke frilansoppdrag og vikar for Strinda Strykeorkester i Trondheim, ved Lørenskog- og Sørum Kulturskole. I tillegg jobbet jeg på Sommermusikkskolen i Trondheim årene 2014, 2015 og 2016.

I dag jobber jeg til daglig i et annet virke, men har i 20 år vært en del av musikkmiljøet i Norge. Jeg har de siste årene spilt bratsj og har store ønsker om at barn har lyst å begynne og spille bratsj fra dag en. Cathrine og jeg møttes på Vestlandsk Sommarsymfoni for 10 år siden og i dag er vi gift. Jeg har via henne blitt introdusert til «mini-opplegget» fra Trondheim og gleder meg til å dele dette opplegget med barna ved Tåsen-regionen!

Mitt ønske for undervisningen er ikke nødvendigvis at de skal bli fremtidens musikere, men at de blir fremtidens kulturbrukere! Jeg ønsker at barna finner en glede og mestringsfølelse i det å spillet et instrument. Det å se at barna utvikler seg som musiker med et smil om munnen er mitt store ønske. Å lære et strykeinstrument skal være gøy!

Jeg er økonomi- og administrativ leder for Tåsen Strings.

55865326_334589043907624_6450219092434485248_n

Ole Rasmus Bjerke – fiolin/bratsj

Jeg heter Ole Rasmus Bjerke og er fra Larvik, og er født i 1992. Jeg begynte å spille fiolin ved kulturskolen i Larvik, og etter å ha spilt i 5 år gikk jeg over til å spille bratsj. Selv om jeg gikk realfag på videregående, var jeg med på talentutviklingsprogrammet (TUP) på musikkhøgskolen fra jeg var 16år.

Musikk har alltid vært viktig gjennom barndommen min, og jeg har spilt mye i ungdomsorkestre. Alt fra kulturskoleorkesteret i Larvik, Vestfold Ungdomsstrykeorkester, Norges Ungdomssymfoniorkester (NUSO) og Ungdomssymfonikerne på Elverum.

Etter videregående begynte jeg på bachelor på musikkhøgskolen i Oslo hos min lærer Morten Carlsen, før jeg bodde i Trondheim i tre år og tok masteren min på NTNU hos Ole Wuttudal.

Utenom og etter studiene har jeg vikariert i mange av de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge, som Kringkastingsorkesteret, Oslofilharmonien og Arctic Philharmonic. Jeg har også vært lengre perioder i Trondheim Symfoniorkester og Den Norske Opera og Ballett.
I Tåsen Strings har elevene det gøy på flere nivåer, både samspillsmessig og sosialt. Når jeg underviser ønsker jeg at elevene skal bli engasjerte og at de opplever mestringsfølelse. Jeg gleder meg til å bli en del av denne gjengen!

Live

Live Sunniva Smidt – cello

Mitt navn er Live Sunniva Smidt, og jeg ble født i 1998 i Trondheim. Som femåring ble jeg introdusert til celloen og kulturskolen i Trondheim, og takket være «mini-opplegget» der, var det spillegleden, samarbeidet og tryggheten som var hovedfokus fra dag én. Det er den samme trygge positiviteten jeg håper å kunne videreformidle til barna på Tåsen.

Etter et drøyt tiår ved kulturskolen og Lørdagsskolen begynte jeg på musikklinja ved Trondheim Katedralskole. Jeg fant ut at musikken var noe jeg ønsket å satse på, og begynte deretter på min bachelorutdanning i utøvende cello ved Norges Musikkhøgskole. Her er læreren min Bjørg Lewis (Vertavokvartetten).

Jeg har vært med i TrondheimSolistene siden 2016, i tillegg til mange andre kammergrupper og orkestre, som for eksempel JuniorSolistene. Musikkhøgskolens Symfoniorkester og en håndfull kurs med Ungdomssymfonikerne. I tillegg har jeg sunget i Nidarosdomens Jentekor til sammen 10 år.

For meg er det viktig at musikken bevarer gleden, leken og det unike i hver musikerspire. Musikk gir så utrolig mye glede og positivitet, og kan for mange være en viktig kilde til mestringsfølelse og identitetsbygging.

Aslaug Marie Holgersen – kontrabass